Із наближенням свята Воскресіння Христового відділ сприяння технічній творчості молоді Кіровоградської обласної бібліотеки для юнацтва ім. Є. Маланюка пропонує огляд кулінарних книг та сподівається, що ви знайдете для себе нові великодні рецепти та сформуєте власне розуміння української кухні.
Кравецька Леся. Україна від свята до свята. Найкращі страви вправних господинь. – Харків: Клуб сімейного дозвілля, 2018. – 128 с.
У книжці Лесі Кравецької, відомої авторки і блогерки, зібрані найкращі рецепти для традиційного українського застілля. М’ясні страви, гарячі супи, юшки та каші, пампухи й вареники з різноманітними начинками, пісні млинці, великодні пляцки та обрядове печиво – щедрий стіл до кожного свята.
Український святковий стіл. Від Закарпаття до Слобожанщини / уклад. Л. В. Лапшина. – Х.: Віват, 2018. – 224 с.
Кожному етнографічному регіону України притаманні свої страви та способи їх приготування. Традиційно на гастрономічній мапі нашої країни виокремлюють декілька регіонів: Полісся і Волинь, Карпати, Поділля, Середня Наддніпрянщина, Південний регіон та Слобожанщина. В кожному регіоні зібрані найкращі рецепти святкових страв до Великодня. Відчути кулінарний колорит та самобутність різних куточків нашої країни ви зможете погортавши цю книгу. Кожному регіону України притаманні свої особливі наїдки, і всі вони смачні, поживні й корисні. У цій книжці ми зібрали для вас рецепти найрізноманітніших і найхарактерніших смаколиків з усіх куточків нашої держави, тож кожен зможе обрати собі страву до смаку. Гортайте сторінки цього чудово ілюстрованого видання, обирайте, чим потішити родину та друзів, готуйте – і ви отримаєте справжнє гастрономічне задоволення.
Тож мерщій до бібліотеки ознайомитися з кулінарними книжками, щоби отримати справжнє гастрономічне задоволення. Смачних великодніх свят!
Олена СТРІЛЕЦЬ,
бібліотекар відділу сприяння технічній творчості молоді КОБЮ ім. Є. Маланюка